2005-06-16

Ny serie af robuste og forseglede drejepositionssensorer

Produktbillede fra virksomheden Beatronic Supply ApS - Drejepositionssensorer

Fra Penny + Giles kan Beatronic Supply nu levere en ny SRS 880 serie af robuste og forseglede potentiometer baserede drejepositionssensorer, der er designet til at arbejde i barske industrielle og automotive miljøer med ekstreme temperaturer, høj fugtighed og høje vibrations- og chokpåvirkninger.

Penny + Giles har lanceret en ny SRS (Sealed Rotary Sensor) 880 serie af robuste og forsegle­de potentiometer baserede drejepositionssensorer, som er større og mere robuste end mange af de drejepositionssensorer, der eksisterer på markedet i dag. Den nye SRS 880 serie er designet og fremstillet til positionsovervågning i højtydende industrielle og automotive applikationer som f.eks. i styrepositionsovervågningssystemer og hydrauliske løftesystemer på landbrugsma­skiner og servicekøretøjer samt i en bred vifte af applikationer på stålværker og kraftværker.

SRS 880 serien er baseret på Penny + Giles’ gennemprøvede hybride potentiometer track teknologi, der består af et konventionelt trådviklet potentiometerelement, hvorpå der er fastgjort en film af højresistiv ledende plast. Den ledende plastfilm bliver mekanisk aftastet med en glidekontakt i ædelmetal, som resulterer i en høj stabilitet med en praktisk talt uendelig høj aftastningsopløsning og en meget lang levetid på mere end 20 millioner operationer. Da hovedparten af strømmen løber gennem potentiometertråden, har den ledende plastfilm et lavt kulstofindhold, og er derfor meget hård og slidstærk.

SRS 880 serien indeholder 35 forskellige modeller med vinkeldrejninger fra 10 grader til 350 grader i 10 graders spring, som gør det muligt for brugeren at afstemme systemets følsomhed til den aktuelle applikation for at sikre en mere effektiv dataopsamling og en mere præcis kontrol. Sensorerne har en husdiameter på 88 mm og en akseldiameter på 12 mm og er indkapslet i et robust støv- og vandtæt hus med en tæthedsgrad på IP68, og kan derfor anvendes i meget våde og snavsede miljøer med ekstreme temperaturer, høj fugtighed og kraftige vibrations- og chokpåvirkninger.

Sensorerne kan monteres via tre M6 gevindhuller på forsiden eller alternativt via tre M6 skruehuller gennem huset. For at gøre det let at integrere de nye sensorer i eksisterende eller nyt udstyr leveres de med en industristandard serie M12 låse-hankonnektor, som passer til de fleste leverandørspecifikke sensorkabler, der opfylder IEC 60947-5-2 standardkravene. Hvis det ønskes kan sensorerne også leveres med et tilhørende traditionelt sokkel-baseret kabel med kabellængder på 2 meter eller 5 meter.

Oplysninger om virksomheden: Beatronic Supply ApS