2005-04-15

Lille kompakt temperaturskab med effektivt EMC-skærmet testkammer

Produktbillede fra virksomheden Beatronic Supply ApS - Temperaturskab

Til varme/kulde burn-in-test og kvalitetssikring af mange former for radiobaseret udstyr kræves et temperaturskab med et testkammer, der er effektivt EMC-skærmet og dæmpet, så det fungerer som et effektivt Faraday-bur over et bredt radiofrekvensområde fra typisk 500 MHz til over 2 GHz.

I samarbejde med Nokia Mobile Phones Danmark A/S har Beatronic Supply ApS i Hillerød nu udviklet et helt nyt EMC-koncept, der via en avanceret patentanmeldt EMC-skærmning af testkammeret i et standard 16 liters VT 4002 temperaturskab fra Vötsch Industrietechnik gør det muligt at opnå en effektiv EMC-dæmpning i testkammeret på over 50 dB i frekvensområdet 0,5–2,0 GHz – uden at belaste testskabets høje termiske performance-egenskaber.

Det EMC modificerede VT 4002EMC temperaturskab er målrettet til mobiltelefonproducenter og virksomheder, der udvikler eller producerer Bluetooth kommunikationsløsninger, trådløse computernetværkssystemer, satellitkommunikationsudstyr, trådløse tyverialarmer eller andet trådløst fjernbetjent alarmudstyr. Beatronic Supply har allerede oplevet en kolossal interesse for de EMC-modificerede testskabe og har foruden et større antal ombyggede VT 4002EMC-testskabe til Nokia Mobile Phones Danmark A/S også leveret tre testskabe til kunder i Finland og to til kunder i Taiwan. Senest har interesseret kunder vist sig fra Tyskland og Kina. Beatronic Supply er nu klar til at markedsføre de EMC-modificerede VT 4002EMC-testskabe i hele verden.

EMC-indstiksbox belastede skabets termiske performance
– For ca. fire år siden var vi ved at indgå et samarbejde med det daværende Jyske EMC Lab, som i dag er en del af Delta, hvor vi skulle markedsføre en EMC-indstiksbox, som Jyske EMC Lab havde udviklet til Vötsch Industrietechnik’s lille, kompakte VT 4002-temperaturskab. Dette samarbejde blev imidlertid ikke til noget, fordi Delta efter overtagelsen af Jyske EMC Lab ikke var interesseret i at videreføre projektet, fortæller produktchef Steen Lauritzen fra Beatronic Supply ApS.

Derfor gik Beatronic Supply for to år siden sammen med Nokia Mobile Phones Danmark A/S i gang med i fællesskab at udvikle et helt nyt EMC-koncept, der i stedet for en EMC-indstiksbox udnytter testkammerets eksisterende vægge som Faraday-bur til afskærmning.

– Den EMC indstiksbox, som Jyske EMC Lab havde udviklet, opererede som et Faraday-bur og var fremstillet i kraftig aluminium, som foruden at gøre testkammeret mindre havde den ulempe, at den nedsatte den frie luftcirkulation inde i testkammeret og reducerede testskabets termiske performance-egenskaber til en brøkdel af den, skabet havde uden EMC-indstiksboxen. Derfor besluttede vi at udvikle et helt nyt EMC-koncept, hvor vi ved EMC-modificeringen af testskabet har udnyttet testkammerets eksisterende rustfri stålvægge som det grundlæggende Faraday-bur og dernæst forsynet testrummet med en avanceret EMC-afskærmning af alle radiomæssige sprækker, åbninger og lækagepunkter i testkammeret, oplyser Steen Lauritzen.

Dette patentanmeldte EMC-koncept giver en meget høj indbygget dæmpning på mere end 50 dB i hele frekvensområdet fra 500 MHz og op til 2,0 GHz – uden at give nogen nævneværdig ekstra termisk belastning, som betyder, at testskabets høje termiske performance-egenskaber er bevaret stort set intakt.

Oplysninger om virksomheden: Beatronic Supply ApS