2005-05-02

Vandalsikker, kontaktløs trackerball baseret på ny patenteret induktiv koblingsteknologi

Produktbillede fra virksomheden Beatronic Supply ApS - Trackerball

Traxsys (tidligere Penny & Giles Computer Products) har udviklet en helt ny generation af meget robuste og vandalsikre kontaktløse trackerballs, der er baseret på en ny patenteret induktiv koblingsteknologi. De nye kontaktløse Traxball™ har ingen bevægelige mekaniske dele, er komplet vand- og spuletætte og ufølsomme over for mekanisk vibration, store temperaturudsving og ydre forureningskilder, som sikrer en høj pålidelighed og en lang, vedligeholdelsesfri levetid i hårde og krævende applikationer som militærkøretøjer, entreprenørmaskiner, udendørs pengeautomater og interaktive informationsterminaler etc.

Traxsys (tidligere Penny & Giles Computer Products), der er repræsenteret i Danmark af firmaet Beatronic Supply ApS i Hillerød, har suppleret sit omfattende kvalitetsprogram af robuste, panelmonterbare, miniature trackerballs med en helt ny generation af vandalsikre, kontaktløse trackerballs, der er baseret på en ny patenteret induktiv koblingsteknologi.

De nye kontaktløse trackerballs, benævnt Traxball™, har ingen bevægelige mekaniske dele (undtagen kuglen), er komplet vand- og spuletætte, og er totalt ufølsomme over for mekanisk vibration, kraftige temperaturudsving og ydre forureningskilder som væske, støv og fedtstoffer, som sikrer en meget høj pålidelighed og en lang, vedligeholdelses- og servicefri levetid i hårde og krævende militære-, automotive- og industrielle miljøer som militærkøretøjer og entreprenørmaskiner, betjeningsterminaler i fødevareindustrien, udendørs pengeautomater og interaktive informationsterminaler.

Traxsys’ patenterede induktive koblingsteknologi er langt mere robust og pålidelig end den velkendte kontaktløse, optiske trackerball teknologi, der er meget følsom over for støv- og væskeforurening, har en lav rotationshastighed og et begrænset anvendelses-temperaturområde samt en kugleoverflade med et ‘plettet’ detekteringsmønster, som ikke er velegnet til hårde industrielle eller hygiejnekrævende applikationer.

Den nye generation af induktive, kontaktløse Traxball™ er udstyret med en højkvalitets 50 mm kugle med en mængde ‘tunede’ spoler, der er indbygget lige under kuglens overflade. Spolerne kan tunes til hver sin specifikke frekvens til individuel positionsdetektering.

Kuglen roterer på seks præcisions lejepunkter, som giver brugeren en silkeblød kuglerotations fornemmelse uden den momenteffekt, man kender fra de konventionelle ‘mekaniske’ trackerballs. Til applikationer, der kræver en individuel dæmpningstilpasning af kuglens bevægelsesmoment, kan Traxball™ leveres med en justerbar kugleforsegling, som forhindrer indtrængning af forureningsstoffer og samtidig giver brugeren mulighed for at vælge det ønskede momentniveau.

De nye kontaktløse Traxball™ produkter har en detekteringsopløsning på 1.024 tællepunkter pr. kugleomdrejning, en rotationshastighed på op til 300 omdr./min., et bredt arbejdstemperaturområde fra -25°C til+85°C og en høj tæthedsgrad på IP68 samt fremragende EMC egenskaber. Alle Traxball™ kan leveres med gængse interfaces - lige fra de mest almindelige PS/2- og USB plug&play interfaces, der ikke kræver nogen specielle drivere, når de anvendes på en standard Windows baseret PC – til RS-232-, Quadrature- og Sun interfaces. Traxsys forventer at kunne levere de første Traxball™ produkter sidst på foråret.

Oplysninger om virksomheden: Beatronic Supply ApS