2014-06-28

Hver anden dansker holder sommerferie i Danmark

Produktbillede fra virksomheden Scandic Hotels AB - Hver anden dansker holder sommerferie i Danmark

Ude godt, men hjemme bedst. Når det er sommer i Danmark, og vejret er godt, er der ikke noget bedre sted at holde ferien end herhjemme. En ny undersøgelse fra Scandic viser, at hver anden dansker holder sommerferie i Danmark, og især Nordjylland hitter blandt danskerne.

Halvdelen af danskerne holder i år sommerferie inden for landets grænser. For 6 ud af 10 danskere er det de skønne naturoplevelser, der lokker, mens det for hver tredje dansker er den korte rejsetid. Men også følelsen af hjemlighed, talrige seværdigheder, samt at der ingen sprogbarrierer er, får os til at vælge Danmark som sommerferiedestination. Det viser en ny undersøgelse fra Scandic. 

Jylland er danskernes foretrukne sommerferiedestination

Jylland er klart det mest populære feriemål i Danmark blandt danskerne. 4 ud af 10 danskere har Nordjylland som deres foretrukne rejsemål, og 31 procent foretrækker Vestjylland. Mindre populært er Sjælland, hvor det primært er københavnere og nordsjællændere, der opholder sig i sommerferien. Danskerne foretrækker i det hele taget ikke at tage for langt væk, når sommerferien holdes herhjemme. Det understreges ved, at 58 procent af nordjyderne selv foretrækker at holde sommerferien i Nordjylland. Og det er der en forklaring på, ifølge Casper Puggaard, der salgs- & marketingdirektør i Scandic Danmark.

”Beslutningen om at holde sommerferie i Danmark handler ikke alene om at være tæt på oplevelserne, når man er kommet frem til feriedestinationen. Det handler også om, hvor meget af ferien, der skal gå med transport. Jeg tror, de fleste har prøvet at sidde i kø på en varm, tysk motorvej, når turen er gået sydpå i bil, hvilket kan være mere end almindeligt udfordrende – især for familier med børn. Når der så samtidig er så mange fantastiske sommerferiemuligheder lige rundt om hjørnet, at det ikke mærkeligt at så mange danskere vælger at holde ferie i Danmark,” siger Casper Puggaard, salgs- & marketingdirektør i Scandic Danmark.

Danskerne vil have godt vejr og samvær med familien

Hvis sommerferien i Danmark skal være en succes, ønsker mere end 6 ud af 10 danskere, at vejret er godt, hver anden dansker vil have samvær med familien, og hver tredje dansker vil gerne bo tæt på de ting, de gerne vil opleve. Og for børnefamilier er forlystelsesparker og badelande blandt de vigtigste succeskriterier, når de er på ferie.

”Udover godt vejr og familietid, er sommerferien også det tidspunkt, hvor flest danskere besøger seværdigheder som fx BonBon-land, Djurs Sommerland, LEGOLAND® eller Grenen. For at gøre det nemt for danskerne at planlægge deres ferie i forhold til, hvad de gerne vil opleve, har vi lavet et interaktivt Danmarkskort og lagt det på vores hjemmeside. Kortet indeholder attraktioner og forlystelsesparker over hele landet. I Scandic har vi indgået aftaler med en lang række af de bedste attraktioner og forlystelsesparker i Danmark. Det giver vores overnattende gæster mulighed for at købe billetter på de nærliggende hoteller med rabat eller fordele som f.eks. at kunne springe køen over,” siger Casper Puggaard.

Scandics interaktive Danmarkskort giver overblik over hvilke forlystelser og attraktioner, der ligger tæt på Scandics 23 hoteller, samt mulighed for at finde information om de forlystelser og attraktioner, hvor Scandics gæster får fordele og rabatter ved køb af billet på hotellet.


Fakta fra undersøgelsen

Danskerne holder sommerferien i Danmark

  • 52 procent af danskerne svarer, at de holder sommerferie i Danmark hvert år

Årsager til at danskerne holder sommerferie i Danmark

  • 52 procent af danskerne svarer, at de godt kan lide den korte rejseafstand
  • 49 procent svarer, at de godt kan lide, at der er dejlig natur
  • 28 procent svarer, at de godt kan lide, at det føles hjemligt
  • 27 procent svarer, at de godt kan lide, at man er tæt på det hele
  • 23 procent svarer, at de godt kan lide, at der ikke er nogen sprogbarrierer

Foretrukne danske rejsemål

  • 48 procent svarer, at de foretrækker at holde deres ferie i Nordjylland
  • 31 procent svarer Vestjylland
  • 27 procent svarer Bornholm
  • 21 procent svarer Sydjylland
  • 17 procent svarer København
  • 14 procent svarer Nordsjælland

Kriterier for ferien i Danmark er en succes

  • Skal ferien i Danmark være en succes, er godt vejr (64%), samvær med familie og venner (55%) samt gode naturoplevelser (50%) det, der skal til

  • 31 procent angiver desuden, ”at jeg bor tæt på de ting, jeg gerne vil opleve” som et succeskriterium

Om undersøgelsen

Analysen er udarbejdet af Radius Kommunikation for Scandic. Analysen omhandler danskernes rejsevaner og tendenser. Data er indsamlet ved 2.273 web-interviews med 18-75 årige danskere via Wilkes Danmarkspanel i perioden 8. maj til 21. maj 2014. Undersøgelsen er udsendt repræsentativt i forhold til uddannelse, alder, region og køn.

Kontaktinformation

Casper Puggaard
Salgs- & Marketingdirektør, Scandic Danmark
Mail: Casper.puggaard@scandichotels.com

Telefon: (+45) 33 38 04 77


Pressemeddelelsen blev sendt med Mynewsdesk

Oplysninger om virksomheden: Scandic Hotels AB

Nyheden præsenteres i samarbejde med MyNewsdesk