2006-08-28

Den ultimative RoHS undtagelsesliste – kun hos Farnell InOne

Elektronikdistributøren Farnell InOne er den eneste distributør som producerer en omfattende liste af produkter der er undtaget af RoHS direktivet.
I samarbejde med ERA Technology tilbyder Farnell InOne nu en fortegnelse over produkter der er undtaget fra direktivet, inkl. produkter der formelt er godkendte, produkter der er blevet afvist, produkter som endnu ikke kategoriseret samt produkter der er undervejs i proceduren. Listen opdateres løbende.

RoHS Undtagelserne er i øjeblikket et af de mest vel-debaterede emner inden for hele direktivet og det er også et af de mest forvirrende.
Selvom det kan virke let for de virksomheder der er undtaget fra direktivets bestemmelser, kan det have afgørende betydning hvis de ikke vælger den rigtige løsning. Den største udfordring for ingeniørerne ligger i at vurdere hvad der er undtaget og hvad der ikke er, samt at holde styr på en skiftende status for de mange materialer, komponenter og produkter.

Gary Nevison, chef for produktstrategi hos Farnell InOne, kommenterer: ”Normalt ville ingeniører blive tvunget til at bruge en masse tid på at gennemgå utallige hjemmesider som f.eks. den europæiske kommissions side for at finde en omfattende liste over de mange undtagelser. Nu er det processen forkortet, og man behøver blot at logge på Farnell InOne’s RoHS dedikerede hjemmeside www.rohs.info. Alternativt kan man se listen i ERA Technology’s Juli udgave af RE4view udgivelsen, det kræver bare at man er tilmeldt deres nyhedsbreve.”

På nuværende tidspunkt er der 28 applikationer der er blevet formelt godkendt som omfattet af undtagelserne, 3 er enten afvist eller trukket tilbage, en er endnu ikke kategoriseret og over 70 er undervejs i proceduren. Disse tal skifter dog hele tiden, og det afspejler Farnell InOne’s liste.

Denne nye liste kan ikke findes andre steder online og den vil løbende blive opdateret for at afspejle de nyeste undtagelser. Vi stræber efter at tilbyde designingeniørerne den bedst mulige service og vi er stolte af igen at være de første i industrien til at tilbyde en unik service,” slutter Gary Nevison.

Oplysninger om virksomheden: Farnell Danmark A/S