2006-08-03

Atlas Copco de første til at tilbyde 100 % certificeret oliefri trykluft

Atlas Copcos Oil-free Air Division kan meddele, at virksomhedens Z-serie af oliefrie, rotationsskruekompressorer er de første kompressorer i verden, som bliver TÜV-certificeret i ISO 8573-1 KLASSE 0. Dermed undgås risikoen for olieforurening under fremstilling af føde- og drikkevarer, fremstilling og emballering af medicinalvarer, fremstilling af elektronik, autolakering og -pulvercoating samt tekstilfremstilling. Certificeringen blev foretaget ved hjælp af de mest stringente testmetoder, der findes, som simulerer realistiske, industrielle installationsmiljøer. Der blev ikke fundet spor af olie ved nogen af testbetingelserne, og trykluften blev certificeret til at være i kategorien "Klasse 0" hvad angår olieindhold.

Ved at sætte nye standarder for renheden af trykluft har Atlas Copco bevist, at de er verdensførende på kompressormarkedet. "Vi er glade for at kunne tilbyde vores kunder en trykluftsløsning, som udelukker risikoen for olieforurening", udtaler Luc Hendrickx, President for Atlas Copcos Oil-free Air Division. "Testresultaterne beviser, at Atlas Copcos oliefrie, rotationsskruekompressorer ikke bare er de rigtige at vælge hvad angår driftsomkostninger, men de er også de bedste, når det kommer til risikostyring".

Bedre risikostyring med oliefri trykluft
Forurening med selv bittesmå mængder olie kan resultere i beskadigede varepartier eller produkter, en høj kasserings- og returneringsprocent samt bekostelig nedetid og rengøring. Virksomheder, som udsætter sig selv for risikoen for olieforurening af deres produkter, risikerer tilbagetrækning af produkter, retssager og de negative konsekvenser, det har for virksomhedens omdømme og værdien af dens brand. Det gælder virksomheder inden for fremstilling af føde- og drikkevarer, fremstilling og emballering af medicinalvarer, fremstilling af elektronik, autolakering og -pulvercoating, tekstilfremstilling m.m.

Certificeringsproces
Den stigende bekymring fra kunderne om sikring af deres industrielle processer og slutprodukter betød, at Atlas Copcos Oil-free Air Division ofte modtog anmodninger om certificering af luftkvalitetsniveauet ved hjælp af afdelingens flagskibsprodukter, nemlig Z-serien af oliefri rotationsskruekompressorer. I 2005 påbegyndte afdelingen certificeringsproceduren for kompressorerne i henhold til ISO 8573-1-standarden.

Den uafhængige, tyske Teknisk Overvågningsforening (også kaldet "TÜV") blev udpeget til at udføre testningen og evaluere kompressorerne. På Atlas Copcos opfordring anvendte TÜV de skrappeste testmetoder, der findes, og de tilføjede endnu flere temperatur- og trykbegrænsninger. Resultaterne er offentliggjort og viser, at der ikke kunne findes spor af olie under selv de skrappeste testbetingelser.

Oplysninger om virksomheden: Atlas Copco Kompressorteknik A/S