2008-09-22

Brændselscelle til alle tænkelige industrielle applikationer

Produktbillede fra virksomheden Awilco ApS - EFOY’s nye Pro-serie

Med EFOY’s nye Pro-serie har tyske SFC skabt en brændselscelle, til alle tænkelige industrielle applikationer. ”Vi har gået lidt stille med dørene”, fortæller Michael Nielsen fra firmaet Multiplex, som er distributør af SFC. ”Vi ved med nye produkter, at forsinkelser er forventeligt især med komplicerede produkter som en brændselscelle. Men forsinkelse har der ikke været nogen af hos SFC”. Med en af markedets længste erfaringer, har SFC videreudviklet den eksisterende brændselscelle, som er kendt på fritidsmarkedet. SFC producerede sin første salgbare brændselscelle tilbage i 2002 og har, uden tvivl, draget nytte af den store erfaring, som de mange producerede brændselsceller har givet. Dette er en af hemmelighederne bag SFC’s succes, men producentens professionalisme har også stor indflydelse i det samlede billede. SFC vil være først og bedst, og dette ses tydeligt i deres produkter og håndtering af samme.

De nævneværdige forskelle imellem Pro-versionen og fritidsmodellen er følgende:

• Lavere forbrug pr. kWh, så man får endnu mere energi ud af metanolbeholderne.
• En stor 28L beholder kan tilsluttes, med energi på 31,1 kWh.
• Længere slange imellem brændselscelle og beholder øger montagemulighederne.
• Nu kan samme enhed lade enten 12V eller 24V batterier.
• Robust kabinet, som tåler at blive monteret i hårde miljøer.
• Longlife model har øget levetid i både antal brugstimer samt levetid.
• Forberedt til opkobling sammen med solpaneler.
• En metalboks (ekstra udstyr) er tilpasset til Pro til udendørs applikationer.

Michael fortæller, ”vi har igennem flere år arbejdet målrettet mod industrien, som med fordel har rigtig mange muligheder for at anvende en brændselscelle. Med EFOY Pro, kan vi dække et endnu større behov hos industrimarkedet. En brændselscelle, som meget hurtigt er tilbagebetalt og kan spare penge derefter. Det er stærke argumenter ikke bare for miljøet, men også for vores kunders bundlinie og konkurrenceevne”.

Den miljøvenlige sidegevinst skal da heller ikke skjules. Flere og flere virksomheder har en miljøplan og en målsætning på samme. Med en brændselscelle, får virksomheden et stykke af fremtidens miljøvidunder, derudover understreger de til omverdenen, at de hjælper miljøet og tillige støtter udviklingen for alternativ energi.

En gevinst for virksomheden udover den gode fornemmelse i maven, kunne også være at anvende ”miljømaskinerne” markedsføringsmæssigt. I en tid, hvor miljø er på alles læber, er dette et parameter, hvor de miljøtænkende virksomheder skiller sig ud fra mængden.

Alle applikationer som enten ikke kan, eller har problemer med at være forbundet til en fast strømkilde, er oplagte til en løsning med en brændselscelle. Vores erfaringer viser, at vi meget hurtigt kan lave et overslag over, om det er en rentabel løsning for virksomheden. Det er det i de fleste tilfælde, hvilket vi kan understrege med den salgssucces vores brændselsceller har i dag.

Oplysninger om virksomheden: Awilco ApS