2007-09-05

Muligt at indsætte brændselsceller i industrielle og kommercielle applikationer

Produktbillede fra virksomheden Awilco ApS - EFOY 1600

Tyske SFC har med enheden EFOY 1600 (forefindes også i en 600W og 1200W version) gjort det muligt at indsætte brændselsceller i en lang industrielle og kommercielle applikationer. Enheden er konstrueret til at oplade 12V bly batterier, og det gør den med 5,4A lade strøm i en overvåget proces. Opladningen startes automatisk såfremt batterispændingen falder under 12,5V og stopper automatisk ved 14,2V. Dermed er brændselscellen særdeles velegnet til indsats i applikationer, hvor der ikke findes 230V AC, eller solcelleenergi ikke er tilstrækkelig - og med den fuldautomatiske overvågning passer den sig selv så længe, der er tilgang af metanol. Metanolen leveres i beholdere med en særlig ventil, som dels sikrer, at metanol kun kan bruges i EFOY 1600 og dels, at beholderen er godkendt til sågar lufttransport.

Særligt interessant er det, at affaldsprodukterne fra processen er vand og CO2 svarende til udåndingsluften fra et barn. Dermed er brændselscellen 100% miljøvenlig, og kan anvendes inde såvel som ude.

Skribenten Peer Neslein fra bladet Campingferie.dk har installeret en EFOY 1600 brændselscelle. Produktet, som er monteret sammen med alverdens andre fremtids vidunderlige produkter, skal sørge for, at autocamperens batteri altid er opladt, og dermed kan levere strøm til alle de herlige produkter, som er monteret i vognen. Læs mere omkring, hvilke oplevelser Peer Neslein har erfaret i den tid, han har haft EFOY’en monteret.

http://www.autocamper-nyt.dk/pages/webside.asp?articleguid=24659

Oplysninger om virksomheden: Awilco ApS

Søgeresultater for
”DK11805299” Awilco ApS