2013-09-10

E.ON satser på elbilmarkedet i Danmark og køber Better Places ladestandere

Produktbillede fra virksomheden E.ON Sverige AB - E.ON satser på elbilmarkedet i Danmark og køber Better  Places ladestandere

E.ON - som hidtil overvejende har fokuseret på at udbrede gas til tung transport i Danmark - udvider nu sin vifte af grønne transportløsninger, så den dækker en række forskellige behov

Med Better Places konkurs i maj oplevede det danske marked for elbiler et midlertidigt tilbageslag. Men nu går en stor internationel virksomhed, energiselskabet E.ON, ind på det danske elbilmarked og overtager Better Places 770 ladestandere. Ladestanderne står mange steder i det københavnske bybillede, samt i Aarhus, Aalborg, Trekantområdet og i flere større byer i Danmark. Ladestanderne har siden konkursen blinket rødt som tegn på, at elbilskunderne måtte finde andre steder at få ladet elbilen op. Det ændrer sig nu. Det er E.ONs målsætning at ladestanderne med udgangen af september 2013 vil virke på ny.

E.ON har valgt at købe ladestanderne som en del af en større satsning på grønne transportløsninger i Danmark. E.ON ser en spændende fremtid for elbiler i Danmark og vurderer, at elbiler i særlig grad er velegnet til persontransport i de store byer. En velfungerende infrastruktur af ladestandere passer perfekt til at realisere E.ONs visioner inden for elbilområdet. Better Places batteriskifteteknologi er derimod ikke en relevant del af E.ONs satsning, og ikke en del af købet.

E.ON er ikke i tvivl om at fremtiden tilhører grønne transportløsninger – både for at reducere CO2-udslippet, men også for at mindske luftforureningen fra trafikken, som er et stort problem i de store byer. ”Vi investerer i grønne transportteknologier, der hvor de er mest effektive – el til personbiler og gas til bybusser og skraldebiler”, udtaler Tore Harritshøj, E.ONs administrerende direktør i Danmark.

”Regeringen har med klimaplanen genbekræftet en langsigtet ambitiøs målsætning for transportområdet. Ganske vist kører der endnu ikke så mange elbiler på de danske veje, men ambitionen er rigtig, og gennem et tæt samspil mellem beslutningstagere og virksomheder er jeg slet ikke i tvivl om, at vi vil se en stor udvikling inden for elbilområdet i de kommende år”, siger Tore Harritshøj.

Da transportsektoren skal være fossilfri i 2050, mener E.ON, at det er afgørende, at der sker en hurtig integration mellem energisektoren og transportsektoren. ”Med dette nye forretningsområde mener vi at kunne tilbyde danskerne en bred vifte af transportløsninger baseret på vores eksisterende platform af vedvarende energikilder”, udtaler Tore Harritshøj, som glæder sig over, at de danske elbilkunder igen får adgang til en velfungerende infrastruktur af ladestandere.

Transportminister Pia Olsen Dyhr bekræfter, at regeringen fortsat satser massivt på grønne transportløsninger: ”Vi arbejder målrettet frem mod en fossilfri transportsektor, hvor bl.a. elbiler indgår som et centralt element. Derfor er vi glade for, at E.ON har set muligheder på det danske marked og vil bidrage til udvikling og udbredelse af nye grønne løsninger på transportområdet”, udtaler Pia Olsen Dyhr.

Handels- og europaminister, Nick Hækkerup, udtaler: ”Det er en rigtig god nyhed. Det hjælper de danskere, som var kommet i klemme med deres el-biler hos Better Place, og som nu igen kan få opladet deres biler. Men så er det også godt fordi der jo altså er arbejdspladser i at være med forrest i forhold til grøn omstilling. Så det er en god dag for grønne arbejdspladser”

For yderligere oplysninger, kontakt:

  • Administrerende direktør Tore Harritshøj på telefon 30 38 61 10
  • Kommunikationsrådgiver Mette Grønvald Nielsen på telefon 29 11 65 04

FAKTA

E.ONs køb af Better Places’ ladestandere

  • E.ON har købt Better Places ladestandere efter forhandlinger med kurator for Better Place.
  • Det drejer sig om lidt over 770 ladestandere i Danmark. 350 af de 770 ladestandere er offentlige, hvoraf 100 er placeret i København og yderligere 100 i Storkøbenhavn og de resterende i Aarhus, Aalborg, Trekanstområdet og større provinsbyer. Resten af ladestanderne er placeret hos virksomheder (275) eller private (150).
  • E.ON arbejder på at kunne tænde ladestanderne med udgangen af september 2013 i København. Ladestanderne i resten af Danmark vil begynde at blive åbnet op i månedsskiftet september og oktober
  • E.ON overtager ikke Better Places batteriskiftestationer.
  • E.ON overtager ikke Better Places forretning og deres kunder, men er blot ejere af ladestanderne, herunder de intellektuelle rettigheder og retten til de fysiske placeringer.
  • Better Places tidligere kunder vil få mulighed for at oprette et abonnement hos E.ON og oplade deres elbiler til en konkurrencedygtig pris.
  • I løbet af efteråret forventes derudover en løsning, som også vil gøre det muligt for elbilsejere uden abonnement at oplade på E.ON’s ladestande til en konkurrencedygtig pris.
  • Alle moderne serieproducerede elbiler, som overholder de gængse standarder, kan oplades på E.ONs ladeinfrastruktur. Det vil sige, MitsubishiI-MiEV, Peugeot iON, Citroën C-Zero, Tesla Roadster, Nissan Leaf, Renault Fluence, Renault Kangoo, Daimler Smart, Nissan Leaf optimized, VW e-UP, Tesla S. Det samme gælder for følgende biler, som kommer på markedet i 2014: VW e-Golf, BMWi3, Mercedes B-Class, Nissan e-NV200 og Tesla.
  • Ladestanderne kan også oplade plug-in hybridbiler.
  • E.ON har kontakt med størstedelen af bilindustrien, både i forhold til tung transport og personbilstransport, og vil have mulighed for at teste nye platforme sammen med producenterne i god tid før de kommer på markedet.

Hvem er E.ON Danmark

  • E.ON er et af verdens største privatejede energiselskaber, som dagligt betjener ca. 35 millioner europæiske kunder. E.ON Danmark er en del af E.ON Nordic, som har hovedsæde i Malmø, og som har særlig fokus op forretningsudvikling i Øresundsregionen.
  • E.ON driver virksomhed med energi i form af elektricitet, naturgas og biogas, kraftvarme og fjernvarme og tilhørende services.
  • I Danmark driver E.ON bl.a. vindmølleparken ”Rødsand 2” syd for Lolland, der producerer strøm nok til at forsyne 200.000 husstande med klimaneutral energi. På den måde spares miljøet for 700.000 tons CO2 om året.
  • I Sønderjylland er E.ON i gang med at opføre Danmarks største biogasanlæg sammen med E.ONs jyske partner. 
  • E.ON arbejder også med at introducere gas som brændstof til biler, busser og anden tung transport til erstatning for benzin og diesel.


Pressemeddelelsen blev sendt med Mynewsdesk

Oplysninger om virksomheden: E.ON Sverige AB

Nyheden præsenteres i samarbejde med MyNewsdesk