2007-07-31

DONG Energy er på forkant med miljøet

Produktbillede fra virksomheden Ørsted A/S - Miljøzoner

Regeringens beslutning om at indføre miljøzoner i Danmark, en lov som trådte i kraft 1. januar i år, betyder, at alle dieseldrevne køretøjer over 3.500 kg (Euro 2 køretøjer, som er ældre end syv år) skal have monteret partikelfiltre senest den 1. september 2008 for at måtte køre ind i de forskellige miljøzoner. Og alle Euro 3 (køretøjer ældre end fire år) skal have monteret partikelfiltre den 1. juli 2010.

– Vi har valgt at være på forkant ved allerede nu at montere partikelfiltre på 15 af vores ældste lastbiler (Euro 2) i stedet for at vente til september 2008. De resterende 15 lastbiler vil løbende få monteret partikelfilter inden den 1. juli 2010. Vi er herved ansvarlige over for miljøet og vores medmennesker. Vi udsender også et miljørigtigt signal som virksomhed, siger værkfører i DONG Energy Erik Frøkjær.

Reducerer den sundhedsskadelige effekt
Partikelforureningen fra dieselbiler er sundhedsskadelig for mennesker. Ved at montere partikelfilter på lastbilen vil udledningen af ultrafine partikler blive reduceret med 99 %. Det er især de ultrafine partikler, der regnes for at være de mest sundhedsskadelige, da de er så små, at de trænger ud i de yderste forgreninger af lungerne, hvor de er lang tid om at forsvinde.

– Det skal være en montør, der er godkendt af staten, som monterer partikelfiltrene. Et partikelfilter koster i gennemsnit 44.000 kr., men det er muligt at ansøge hos Miljøstyrelsen om tilskud til køb og montering af partikelfiltrene. Der kan maksimalt tildeles 15.000 kr. pr. filter, og ordningen fungerer efter ”først-til-mølle-princippet”. Vi har været så heldige at få tilskud til alle vores lastbiler, fortæller Erik Frøkjær.

Oplysninger om virksomheden: Ørsted A/S