2006-09-26

Udvidet indsats i Nordsverige

Arla Foods og det svenske andelsselskab Norrmejerier er blevet enige om et udvidet samarbejde inden for distribution og produktion.

Aftalen mellem de to mejeriselskaber består af to dele. Dels et mere udviklet distributionssamarbejde i det nordlige Sverige, hvor Norrmejerier opererer, og dels et produktionssamarbejde for specialprodukter.

”Vi ser frem til det øgede samarbejde, som giver begge selskaber en større konkurrencedygtighed og endnu bedre forudsætninger for at yde en god service til kunderne,” siger Anders Svensson, chef for Division Sverige.

Fordelene ved distributionssamarbejdet er blandt andet et mere effektivt distributionsnet, hvor større volumener kan køres ud ad gangen.

Produktionssamarbejdet vil med tiden give Norrmejerier en øget volumen, samtidig med at Arla Foods får en mindre kompleks produktion.

”Vi er glade for at kunne tilbyde Arla Foods forskellige produktionsløsninger for visse specialprodukter i eksempeltvis sortimentet af laktose-reducerede produkter. Vores fælles distributionsløsning øger kundeservice og skåner samtidig miljøet ved at flere produkter læsses på samme bil,” siger Bo Rasmussen, administrerende direktør i Norrmejerier.

Det udvidede distributionssamarbejde mellem Arla Foods og Norrmejerier indledes i løbet af efteråret, mens produktionssamarbejdet påbegyndes i det nye år.

”Vi regner ikke med, at samarbejdet vil medføre nogen forandringer i de respektive selskabers arbejdsstyrker. Derimod er vi overbeviste om, at vores selskab bliver stærkere, hvilket dermed skaber bedre muligheder for en langsigtet, holdbar lønsomhed,” siger Anders Svensson.

Der eksisterer allerede et distributionssamarbejde mellem flere af Sveriges forskellige mejeriselskaber, blandt andet mellem Norrmejerier og Arla Foods.

Oplysninger om virksomheden: Arla Foods A.m.b.a