2006-09-06

DFDS køber m.s. Fjord Norway af Fjord Line (FBM)

DFDS Seaways har af det norske rederi Fjord Line købt passagerskibet m.s. Fjord Norway. Skibet overtages pr. 16. oktober 2006 og vil i starten af november efter renovering og navneændring blive indsat på Fjordlines tidligere rute Bergen-Haugesund-Stavanger-Newcastle, som er en ny rute for DFDS Seaways.

”Vi er overbevist om, at der et stort markedspotentiale, som vil stige både for passagerer og fragt, på begge sider af Nordsøen, og vi råder over den nødvendige know-how til at udvikle driften med forsvarlige indtjeningsmarginer for denne traditionsrige rute”, udtaler koncerndirektør i DFDS, Søren Jespersen.

Fjord Norway kommer til at sejle under dansk flag. Skibet vil undergå en gennemgribende renovering og opgradering til DFDS-standard. Fjord Norway har store fællesområder, syv restauranter, natklub, pianobar og en taxfree butik på 500 kvm, samt konferencefaciliteter og legeafdeling for børn. Skibet har 501 kahytter og kan medtage 1600 passagerer og 580 personbiler. Fragtkapacitet: 1410 lanemeter.

Fjord Norway er søsterskib til KING OF SCANDINAVIA, som blev købt af DFDS Seaways i februar d.å. og indsat på ruten Amsterdam-Newcastle.

Som følge af købet af Fjord Norway og opstarten af den nye rute vil DFDS Seaways’ nuværende rute Göteborg/Kristiansand-Newcastle blive indstillet pr. 1. november 2006, hvorfor passagerskibet PRINCESS OF SCANDINAVIA er solgt til udenlandske interesser.

Det er aftalt mellem parterne ikke at offentliggøre salgs-/købspris for skibene.

Købet af Fjord Norway og salget af PRINCESS OF SCANDINAVIA får ingen væsentlig indflydelse på DFDS’ forventede årsresultat for 2006.

Oplysninger om virksomheden: DFDS A/S