2016-02-10

Rejsegilde på Sønderjysk Biogas i Danmark

Produktbillede fra virksomheden E.ON Sverige AB - Rejsegilde på Sønderjysk Biogas i Danmark

”Må micro-organismerne være med jer”, sådan lød det fra en af talerne til rejsegildet i går for alle partnere og entreprenører på Sønderjysk Biogas, som siden april 2015 har arbejdet hårdt på at bygge et af verdens største biogasanlæg i Bevtoft, tæt på Vejle, i Danmark. De to partnere bag projektet er energiselskabet E.ON og en stor gruppe sønderjyske landmænd.

I øjeblikket er der ekstra travlt på byggepladsen. Cirka 100 håndværkere arbejder dagligt på byggepladsen, der strækker sig over 12.000 m2 og allerede har 17 tanke. Det fylder godt i landskabet.

"Både tidsplan og budget følges, så der er stor tilfredshed med hele forløbet, og vi kan næsten ikke vente med at se anlægget i drift og få biogassen ud på gasnettet og ud til danskerne, hvor det skal gøre gavn og bidrage til den grønne omstilling", lød det fra bestyrelsesformand for Sønderjysk Biogas og direktør for E.ON Danmark, Tore Harritshøj, der også holdt tale i går ved rejsegildet.

Anlægget der koster 250 millioner kroner går ifølge planen i drift i løbet af sommeren og den officielle indvielse af Sønderjysk Biogas vil finde sted til september. Sønderjysk Biogas er et partnerskab mellem E.ON og en leverandørforening bestående af 82 landmænd i selskabet SBI (Sønderjysk Biogas Invest). Samme landmænd leverer gylle og biomasse til anlægget, der kan håndtere op til 600.000 tons biomasse årligt, som omdannes til opgraderet biogas, også kaldet biometan. Denne gas skal sendes ud på det danske gasnet. Produktionen fra anlægget svarer til gasforbruget i 570 gasbusser eller energiforbruget i 15.000 hjem - og vil resultere i en årlig CO2-reduktion på 51.000 tons CO2.

Ved rejsegildet i går var der flotte ord med på vejen til entreprenører og projektledere for at holde både tidsplan og budget. Det er selskaberne, Famatic Anlagenbau GmbH, Purac Puregas AB, Jacobsen og Blinkilde A/S, der lægger stenene på byggepladsen. Projektleder er Håkan Eriksson fra E.ON.



Pressemeddelelsen blev sendt med Mynewsdesk

Oplysninger om virksomheden: E.ON Sverige AB

Nyheden præsenteres i samarbejde med MyNewsdesk