2009-12-08

Univar ekspanderer i Norden med smøremidler under varemærket Shell

Virksomheden styrker sin tilstedeværelse i det nordiske område som aktør på nyt marked for smøremidler

Univar, som er en førende global virksomhed med speciale i salg, marketing, anvendelse og sikker, effektiv håndtering af et bredt sortiment af kemikalier og ingredienser, kan med glæde annoncere, at man har indgået en ny langfristet distributionsaftale med affilierede virksomheder til Shell Gruppen i Danmark, Finland, Norge og Sverige om markedsføring, salg og distribution af smøremidler under varemærket Shell i disse fire lande.

Denne aftale er helt i tråd med Univars strategi om i sin egenskab af salgs- og marketingvirksomhed at skabe målrettet vækst på strategisk vigtige markeder. Aftalen med Shell gennemgår i øjeblikket en godkendelsesprocedure ved de ansvarlige tilsynsmyndigheder, og den forventes at træde i kraft i andet kvartal af 2010.

Univar har i mange år været førende på det nordiske marked med serviceydelser til kunder inden for en bred vifte af industrielle områder fra olie og gas til fødevarer og farmaceutiske produkter med udgangspunkt i sine lokale etableringer i Danmark, Norge, Finland og Sverige. Shell Lubricants producerer og blander produkter til anvendelse på en række forskellige områder, fra forbrugermotorkøretøjer til minedrift og fra elektricitetsproduktion til erhvervsmæssig transport. Virksomheden har en særdeles god varemærkeposition i regionen, og dens varemærker, produktteknologi, operationelle ekspertise samt globale rækkevidde er medvirkende til, at Shell er førstevalget for kunder i hele verden.

Univar vil begynde at lagerføre produkter under varemærket Shell i sine lokale lagerenheder samt investere i oprettelsen af et nyt centralt hovedlager i Göteborg. For at sikre en fortsat førsteklasses service over for kunderne samt teknisk udviklingsekspertise, hvilket Shell Lubricants er kendt for, vil der også blive overført medarbejdere til Univar, når aftalen træder i kraft (afhængigt af medarbejderhøring).

John van Osch, præsident for Univar EMEA, siger: “Vi ser frem til at byde medarbejderne fra Shell Lubricants Nordics velkomne i vores dygtige team. Deres kompetencer, ekspertise og know-how vil blive et uvurderligt bidrag til styrkelsen af vores markedsledende position i Norden.”

“Shell er en innovativ og førende producent af smøremidler, og vi er stolte af, at vi er blevet valgt til at sælge, markedsføre og distribuere højkvalitetsprodukter fra denne verdensklasses producent. Denne aftale er et godt match, som forventes at styrke forretningen for begge virksomheder,” siger Ola Tengroth, administrerende direktør for Norden, Univar Europe.

Med udgangspunkt i 56 distributionssteder i 20 europæiske lande betjener Univars 2.400 lokale medarbejdere mere end 50.000 europæiske kunder inden for forskellige områder af industrien, f.eks. coating-, fødevare-, pleje-, farma- samt andre vigtige sektorer.

For flere oplysninger om Univar Europe, besøg venligst: www.univareurope.com

Oplysninger om virksomheden: Univar Solutions AB