2014-10-09

E.ON vil lade elbiler langs motorvejen på 20 minutter

Produktbillede fra virksomheden E.ON Sverige AB - E.ON vil lade elbiler langs motorvejen på 20 minutter

E.ON løfter nu sløret for typen af hurtiglader, som selskabet etablerer ved rastepladser langs motorvejene i løbet af det næste års tid. De første 13 hurtigladere vil være aktive allerede inden årets udgang. Til elbilmotorvejen har E.ON valgt en totalløsning fra ABB, som understøtter alle elbiler og ladetyper, og bringer ladetiden helt ned på 20-25 minutter for en opladning op til 80% af elbilens batteri.  Med de nye hurtigladere reduceres rejsetiden i elbil på tværs af landsdelene betydeligt.

Den valgte multi-hurtiglader leverer 50 kW DC opladning til elbiler med CHAdeMO og CCS standard og 43 kW AC opladning til de elbiler, der understøtter dette. En kapacitet der er længe imødeset blandt elbilister.E.ON opsætter alle hurtigladerne ved rastepladser, som alle har servering og dermed giver elbilister mulighed for at udnytte ladetiden til at få en tiltrængt pause, drikke en kop kaffe og strække benene lidt. Turen i elbil mellem København-Aarhus vil med 2-3 hurtigladninger undervejs vare cirka 4 timer ved 110 km/t.

Elbilist Michael Milo Schultz fra Køge, der har skiftet familiens eneste bil ud med en Renault ZOE er begejstret: "det betyder rigtig meget for nytteværdien af vores elbil, at vi kan køre på tværs af landet uden lange ladepauser. Med E.ON''s valg af ladere bliver det danske opladningsnet virkelig fintmasket, og det giver os mulighed for flere spontane og længere ture i elbilen. Faktisk kan vi ZOE-ejere nu nærmest fylde bilen hurtigere, end vi kan tømme blæren med de nye hurtigladere!".

E.ON mener, at valget af laderen, dens placering langs motorvejen og en hurtigere ladetid er absolut afgørende for, hvor mange danskere der vælger at køre elbil.

”Selv om vi ser elbilen have størst potentiale i bynære områder lige nu, oplever vi at flere og flere også ønsker at kunne køre længere og mellem regionerne. Og her er hurtigladerne langs motorvejen løsningen. Vi har derfor valgt en hurtiglader af høj kvalitet, som kan lade alle typer elbiler hurtigt og effektivt og tilmed to ad gangen. Vores hurtigladere er tilgængelige for alle i elbil, men naturligvis billigst i brug for de der vælger at blive kunder hos os, fortæller adm. direktør fra E.ON Danmark”, Tore Harritshøj.

Ifølge E.ON har de fleste elbiler stadig strøm på batteriet, når de kommer til ladestedet.  I praksis vil ladetiden derfor ofte være kortere end 20-25 minutter. E.ON sætter de 13 første hurtigladere op langs korridoren mellem København og Århus (og ved Farøbroen). Se kort.

Pris for hurtigladning

Alle med et E.ON ladekort kan oplade til deres sædvanlige pris på E.ONs offentlige ladenetværk, henholdsvis 3,25 kr. pr. kWh eller 5,25 kr. pr. kWh, afhængigt af det valgte produkt. For alle andre med elbil gælder E.ONs koncept med åben adgang til 99 kr. for en enkelt opladning.

Støttemidler fra EU

EU’s infrastrukturprogram TEN-T støtter E.ONs investeringer og udrulningsplaner af hurtigladere under projektet ”Greening NEAR”. Med EU''s finansielle støtte fremskynder E.ON Danmark udbygningen af sin nationale infrastruktur til elbiler, og markerer sig dermed for alvor på e-Mobility landkortet. 

Information om standeren

Hurtigladerne fra ABB er blandt de mest stabile ”alt-i-et ladere” på markedet og vil kunne oplade alle elbiler på de danske veje som er forberedt til hurtigopladning. Hurtigladerne har tre forskellige udtag: CHAdeMO, CCS (Combo2) og et AC- udtag og vil kunne levere opladning til 80% af batteriets kapacitet på bare 20-25 min. Brugervejledninger er naturligvis på både dansk og engelsk.

Elbiler der kan lade fra 0-80% på 20-25 minutter

22 kW

40 kW

43 kW

44 kW

50 kW

Smart ED (gælder  22 kW udgave)

VW e-Golf

VW E-Up

Renault ZOE

Nissan LEAF

Nissan eNV200

Citroën C-Zero

Peugeot iOn

Mitsubishi i-MiEV

Citroën Berlingo Electric Peugeot Partner Electric

BMW i3

Tesla kan lade 50 kW på CHAdeMO stikket, når den ventede adapter kommer

NB: Tesla kan lade med 22kW på AC stikket (med twin charger option). Dog ikke nødvendigvis til 80% på 20-25 min.

 

To biler kan lade samtidigt

Hurtigladeren kan oplade to elbiler for fuld styrke samtidigt, hvis de to biler lader med henholdsvis DC og AC. For eksempel kan en Renault Zoe og en Nissan LEAF lade samtidigt.

Her opsætter E.ON de første 13 hurtigladere

Serviceanlæg

Adresse

Karlslunde Vest

Køge Bugt Motorvejen 296A

Karlslunde Øst

Køge Bugt Motorvejen 295B

Kildebjerg Nord

Fynske Motorvej 532A

Kildebjerg Syd

Fynske Motorvej 531B

Info-teria Blankhøj

Østjyske motorvej 472

Info-teria Pedersminde

Østjyske motorvej 471

Tuelsø Nord

Vestmotorvejen 368A

Tuelsø Syd

Vestmotorvejen 367B

Farø

Grønsundvej nr. 699

Skærup Øst

Østjyske Motorvej 617B

Skærup Vest

Østjyske Motorvej 616A

Ejer Bavnehøj Øst

Østjyske Motorvej 545

Ejer Bavnehøj Vest

Østjyske Motorvej 536A

Pressekontakt

E.ON: Susanne Tolstrup, Kommunikationschef, mobil +45 3038 6112

ABB: Marianne Holst, Marketing Manager, mobil +45 4010 4303


Pressemeddelelsen blev sendt med Mynewsdesk

Oplysninger om virksomheden: E.ON Sverige AB

Nyheden præsenteres i samarbejde med MyNewsdesk