2015-06-10

E.ON giver grøn og gratis strøm til elbiler under Folkemødet

Produktbillede fra virksomheden E.ON Sverige AB - E.ON giver grøn og gratis strøm til elbiler under Folkemødet

Når Folkemødet skydes i gang i morgen torsdag, bliver det lidt grønnere. Energiselskabet E.ON opstiller nemlig både permanente og midlertidige ladestandere flere steder på Bornholm, så elbilister nemt kan køre solskinsøen rundt, både under og efter Folkemødet. Formålet er at gøre det nemmere at være ø-elbilist, samt at vise både bornholmerne og andre besøgende på øen, at det er muligt at køre grønt. Ladning på E.ON''s nye permanente standere og fem midlertidige standere - som er opsat til Folkemødet - vil være gratis fra torsdag til mandag.

"En af de største barrierer for elbilens gennembrud er, at de fleste endnu ikke har prøvet en elbil eller er bekymrede for rækkevidden og lademuligheder. Derfor opsætter vi nu ladestandere og gør det gratis at lade under Folkemødet,” siger Tore Harritshøj, adm. direktør i E.ON Danmark, og understreger, at strømmen både er vedvarende og CO2 neutral, da den indkøbes fra E.ON’s egne svenske vandkraftværker.

Også Bornholms borgmester hilser det grønne tiltag velkomment.

 "På Bornholm har vi en klar ambition om at blive en grøn og bæredygtig ø, der får sin energi fra vedvarende kilder. Her spiller elbilen en central rolle. Derfor er det også glædeligt, at vi kan fungere som test-ø for mange af Folkemødets gæster, der vil køre i elbil,” siger Winni Grosbøll, Bornholms borgmester, og pointerer, at elbilerne også bidrager til at reducere den lokale luftforurening.

Ladestanderne bliver sat op i samarbejde med den bornholmske el-delebilsvirksomhed, Greenabout Move, som også udlejer el-delebiler på Bornholm, Samsø og i København.

"Den grønne omstilling kommer kun ved, at nogle tager det første skridt. Skal Danmark nå sine klimamål, er der brug for at sætte turbo på udrulningen af elbiler, og her er der fortsat brug for større politisk opbakning og klare mål for at sikre elbilens gennembrud, som det er sket i Norge,” siger Tore Harritshøj og pointerer, at E.ON det seneste år har investeret massivt i at gøre Danmark elbilsklar ved at udvide sit netværk af ladestandere, som i dag er Danmarks største.

Går efter den grønne førertrøje

Transportsektoren er klimapolitikkens store problembarn og den eneste sektor, hvor CO2-udslippet blot er steget de seneste 25 år. Som resultat konkluderede en statusrapport fra Ingeniørforeningen så sent som i sidste måned, at det ikke længere er muligt at nå de overordnede omlægningsmål for en fossilfri transportsektor i 2050. Der er simpelthen for lidt innovation i transportbranchen i forhold til, hvor vi skal være i 2050.

"Vi er overbeviste om, at jo flere der prøver at køre elbil, desto nemmere vil overgangen til en grønnere bilpark blive. Køreoplevelsen og fordelene taler for sig selv. For at gøre livet som elbilist nemmere, så forsøger vi hele tiden at udvide vores netværk med ladestandere på strategisk vigtige steder. Vi vil gerne lede ved eksemplets magt og går efter den grønne førertrøje,” siger Tore Harritshøj, adm. direktør i E.ON Danmark.

Mere information:

Susanne Tolstrup, kommunikationschef, E.ON Danmark T: 3038 6112, E: susanne.tolstrup@eon.dk

Fakta om ladestanderne og E.ON''s netværk

De permanente ladestanderne på Bornholm er opsat i Rønne ved havnen og hospitalet, ved Nexø Havn og i Allinge bag Netto.

Adresserne er:

  • Rønne Hospital: Ullasvej 8, 3700  Rønne. 2 standere.
  • Rønne Havn ved Velkomstcentret: Ndr. Kystvej 3, 3700  Rønne. 1 stander
  • Allinge Havn: Kæmpestranden 8, 3770  Allinge. 1 stander
  • Sdr. Hammer 33, 3730  Nexø. 1 stander
  • Under Folkemødet opsætter E.ON desuden fem midlertidige ladestandere ved Shell tanken i Allinge (Nordre Borrelyngvej 1A, Allinge) for at give Folkemødets elbilster mulighed for at lade effektivt og gratis. Standeren ved Netto i Allinge vil ikke være i drift under Folkemødet. 
  • E.ONs ladestandere vil under Folkemødet have påhæftet et ladekort, som kan benyttes gratis fra torsdag d. 11. juni kl.12 til mandag morgen d. 15. juni.
  • Alle E.ON’s ladestandere har to ladepunkter - og kan lade to elbiler samtidigt
  • El-delebiler fra Greenabout vil fra sidst i juni være til rådighed på Rønne Havn, ved Rønne Hospital og Nexø Havn. Der er endvidere mulighed for at leje delebiler i København, ligesom biludlejningsselskabet AVIS er tilstede på Bornholm med elbiler under Folkemødet.
  • E.ONs offentlige netværk nærmer sig 1.000 ladepunkter og udbygningen fortsætter. Senest har E.ON opsat 12 hurtigladere mellem København til Århus, samt en på Farø, og yderligere seks idriftsættes i Sønderjylland, ved Esbjerg og Himmerland op til sommerferien, ligesom flere hurtigladere er på vej i København.

Læs mere om E.ON''s løsninger til elbiler

Oversigt over E.ON''s offentlige ladepunkter i Danmark


Pressemeddelelsen blev sendt med Mynewsdesk

Oplysninger om virksomheden: E.ON Sverige AB

Nyheden præsenteres i samarbejde med MyNewsdesk