2013-11-13

E.ON sælger andel af havvindmølleparken Rødsand II

Produktbillede fra virksomheden E.ON Sverige AB - E.ON sælger andel af havvindmølleparken Rødsand II


E.ON har i dag indgået aftale om salg af 80% af den 207 Megawatt store havvindmøllepark, Rødsand II. Køberen er det danske energiselskab SEAS-NVE.

”Salget er i helt i tråd med vores strategi om at øge vores andel af vedvarende energi gennem partnerskaber. Danmark er fortsat et meget interessant investeringsland for E.ON, og de erfaringer vi har gjort os med Rødsand, kan vi tage med videre til nye projekter”, siger Tore Harritshøj, CEO E.ON Danmark.

Aftalen betyder, at SEAS-NVE nu bliver havvindmølleparkens hovedaktionær, mens E.ON bevarer en ejerandel på 20%, og fortsætter som operatør af parken med ansvaret for daglig drift og vedligeholdelse af parkens 90 havvindmøller. Aftalen værdisætter Rødsand II til omkring DKK 3,5 milliarder.

Jesper Hjulmand, CEO SEAS-NVE siger om købet: ” Det er en historisk handel for SEAS-NVE. Rødsand 2 er et meget synligt bevis på SEAS-NVE’s rolle i den grønne omstilling, samtidig med at det er en god forretning, der vil give afkast mange år ud i fremtiden. Vi vil fremover sammen med E.ON drive Rødsand 2 som en fælles, fornuftig forretning,”

E.ON fortsætter som operatør med at bidrage med ekspertise og engagement til Rødsand II, som er en af verdens største havvindmølleparker og blandt E.ONs mest succesfulde vindprojekter.

”Salget er en naturlig del af E.ONs globale strategi ”Cleaner and Better Energy”, hvor vi hele tiden udbygger vores portefølje af vedvarende energi. Den frigjorte kapital fra salget vil E.ON nu bruge til at investere i flere og nye grønne energiprojekter”, fortsætter Tore Harritshøj.

E.ON har siden 2007 investeret omkring 9 milliarder euro i vedvarende energi.  Målet er at øge kapaciteten for vedvarende energi yderligere fra de nuværende 4,8 GW til 11 GW i 2020.

Den endelige transaktion er betinget af både de danske og EU-myndighedernes godkendelse. Det forventes, at aftalen falder endeligt på plads inden årets udgang. 

Fakta om Rødsand II

Placering:   Østersøen, 10 km. Uden for Nysted – mellem Lolland og den tyske ø Femern

Kapacitet:   207 MW (svarer til 200.000 husstandes elforbrug)

Byggeri igangsat:   Foråret 2009

Idriftsat:  August 2010

Officielt indviet:   Oktober 2010

Turbiner :   90 havvindmøller. Type: Siemens 2,3 MW
CO2-besparelse:  
700.000 tons CO2 årligt

Fakta om E.ON climate & renewables

·  Opererer portefølje med 4,8 GW i hhv. Europa og Nordamerika

·  Har investeret mere end 9 milliarder euro i vedvarende energi siden 2007

·  Planlægger at udvide kapacitet til 8 GW i 2020

·  Er global nr. 3 i offshore vindprojekter

·  Er global nr. 8 i onshore vindprojekter

For yderligere information:

Susanne Tolstrup, Kommunikationschef, E.ON Danmark, telefon +45 30 38 61 12. 


Pressemeddelelsen blev sendt med Mynewsdesk

Oplysninger om virksomheden: E.ON Sverige AB

Nyheden præsenteres i samarbejde med MyNewsdesk