2007-10-03

Nyt ultrakompakt højhastigheds kamera til forskning og udvikling og industrielle applikationer

Produktbillede fra virksomheden Beatronic Supply ApS - Højhastigheds kamera

Fra det schweiziske firma Weinberger AG kan Beatronic Supply nu levere et nyt ultrakompakt højhastigheds kamera, der er velegnet til udvikling og forskning, kvalitets­sikring og krævende industrielle maskinvision- og testapplikationer.

Det schweiziske firma Weinberger AG, der har specialiseret sig i udvikling, fremstilling og markedsføring af robuste og kompakte, digitale højhastigheds kamerasystemer til krævende industrielle applikationer, har lanceret en ny familie af ultrakompakte, højhastigheds SpeedCam MacroVis kameraer til krævende forsknings-, udviklings-, maskinvision- og testapplikationer.

De nye MacroVis kameraer udmærker sig ved et modulært, kompakt design med mange optionelle udvidelsesmuligheder og er forsynet med en højhastigheds APS CMOS billedsensor, der gør det muligt at opsamle højkvalitets billeder med en hastighed på 1.000 billeder/sek i en opløsning på 1.280 x 1.024 pixels. Billedopsamlingshastigheden kan trinvis øges til 93.000 billeder/sek med en kraftig reduceret billedopløsning. Disse højhastighedsopsamlede billeder kan så senere køres i slow-motion, der gør det muligt at detektere og analysere alle detaljer i ekstremt hurtige processer. MacroVis kameraet er endvidere forsynet med en ekstrem hurtig lukkerhastighed på ned til 2 mikrosekunder, som sikrer snapshot billeder uden genererende udviskninger i hurtigbevægende objekter.

MacroVis kameraet er som standard udstyret med et Gigabit Ethernet interface til hurtig overføring af de opsamlede billeder til en PC eller notebook computer over standard Gigabit Ethernet med en kabellængde på op til 100 meter. Den medfølgende MacroVis basissoftware giver brugeren mulighed for at udføre enkle slow-motion analyser og understøtter eksport af de opsamlede billedsekvenser som en serie af individuelle BMP billeder eller en AVI videofil. Den optionelle fulde version af SpeedCam Visart kontrolværktøjet giver brugeren talrige ekstra funktioner og filtermuligheder, der kan indstilles manuelt eller automatisk.

Basismodellen fås optionelt som et monokrom- eller farvekamera med en memorykapacitet på 2 GByte til 1,5 sekunder intern lagring af billeder i fuld opløsning. Basismodellen kan let udvides og skræddersys til de aktuelle applikationskrav ved blot at tilføje optionelle funktioner og features som f.eks. ekstra intern memory til længere billedopsamlingssekvenser, multi-sekvens opsamling og ImageBLITZ auto-trigger funktion. MacroVis kameraet kan ogå leveres i en ekstrem robus HI-G version, der kan modstå accelerationspåvirkninger på op til 100 g i alle tre akser og er velegnet til f.eks. højhastigheds kollisionstest i bilindustrien. De ultrakompakte MacroVis kameraer måler blot 69 x 93 x 92 mm og vejer 900 gram.

Til de virksomheder, der kun har behov for et kamera til løsning af midlertidige, ad-hoc fejldetekterings- og analyseproblemer tilbyder Beatronic Supply, at virksomhederne kan leje det nødvendige Weinberger kameraudstyr.

Oplysninger om virksomheden: Beatronic Supply ApS